Kireçlenme, kemiklerin ucunda arsa yer kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü durumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye serlayabilir. Bu boyut vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkarır. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan lüks görülür. Ayrıca yoğun yüklük katlanmak kadar yeğin fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, elan lüks rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da çizgi nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve serinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Mebzul iyi su tüketin. Su, eklemlere koltuk katkısızlar. Bu yüzden her zaman en az 8 bardak su ciğermek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran kadar erdemli kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Sebze ve yemiş tüketin. Kemik katkısızlığı ciğerin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti erdemli olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin lüks çekicilikı sonucunda idrarla baş başa kalsiyum atımını artırır. Kemik katkısızlığını esirgemek ciğerin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein bakımından gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından gösterişli olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çay ciğerin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye evetğu ciğerin, kemiklere koltuk olabilir. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan dertlara ve şnöbetkinliğe bile çok gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak ciğerin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mesafeştırmalara gereğince yemiş ve sebze bakımından gösterişli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin dokunaklı birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kadar sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.